Jak przenieść playlisty Spotify z jednego konta na drugie ( 2 sposoby )

Kategoria:

SPOSÓB PIERWSZY

Przeniesienie playlisty Spotify z konta na konto nie jest procesem bezpośrednio obsługiwanym przez Spotify, ale można to zrobić w kilku krokach. Poniżej znajduje się poradnik, który pomoże Ci przenieść playlisty:

Jak przenieść playlisty Spotify z konta na konto:

  1. Udostępnij playlistę:
    • Otwórz aplikację Spotify na urządzeniu.
    • Znajdź playlistę, którą chcesz przenieść.
    • Kliknij na trzy kropki lub opcje udostępniania obok playlisty.
    • Wybierz “Udostępnij” i skopiuj link do playlisty.
  2. Zaloguj się na nowe konto Spotify:
    • Wyloguj się z aktualnego konta Spotify.
    • Zaloguj się na konto, na które chcesz przenieść playlistę.
  3. Utwórz nową playlistę:
    • Kliknij na „Biblioteka” lub „Twoja biblioteka”.
    • Kliknij “Utwórz playlistę”.
  4. Dodaj utwory do nowej playlisty:
    • Wklej skopiowany wcześniej link do playlisty w pasek przeszukiwania Spotify.
    • Otwórz udostępnioną playlistę.
    • Zaznacz wszystkie utwory w tej playliście (możesz kliknąć na pierwszy utwór, przewinąć na dół, przytrzymać klawisz Shift i kliknąć na ostatni utwór).
    • Kliknij prawym przyciskiem myszy na zaznaczonych utworach i wybierz “Dodaj do playlisty”, a następnie wybierz nowo utworzoną playlistę.
  5. (Opcjonalnie) Zmień nazwę i opis nowej playlisty:
    • Kliknij na nowo utworzoną playlistę.
    • Kliknij na nazwę playlisty, aby edytować jej tytuł lub dodać opis.
  6. (Opcjonalnie) Zrób playlistę prywatną:
    • Jeśli nie chcesz, aby inni użytkownicy widzieli Twoją playlistę, możesz uczynić ją prywatną.
    • Otwórz playlistę.
    • Kliknij na trzy kropki lub ustawienia obok nazwy playlisty.
    • Wybierz “Ustaw jako prywatną”.

To wszystko! Twoja playlista została przeniesiona z jednego konta Spotify na drugie. Pamiętaj, że jeśli pierwotna playlista zostanie zaktualizowana na oryginalnym koncie, aktualizacje nie będą automatycznie przesyłane do nowego konta. Jeśli chcesz zachować obie playlisty zsynchronizowane, będziesz musiał robić to ręcznie.

 

SPOSÓB DRUGI

Sposób umożliwa przeniesienie wszystkich playlist odrazu

SpotifyMyBackup to jedno z narzędzi, które pozwala na przenoszenie playlist między kontami na Spotify. Poniżej znajdziesz informacje krok po kroku, jak użyć SpotifyMyBackup do przeniesienia playlist:

Jak przenieść playlisty Spotify z konta na konto za pomocą SpotifyMyBackup:

 

  1. Przygotowanie:
    • Upewnij się, że jesteś zalogowany na starym koncie Spotify w przeglądarce, z którego chcesz przenieść playlisty.
  2. Odwiedź stronę SpotifyMyBackup:
  3. Rozpocznij proces kopii zapasowej:
    • Kliknij przycisk “Start Backup”. Serwis poprosi Cię o autoryzację dostępu do Twojego konta Spotify.
    • Wyraź zgodę, klikając “Zgoda”.
  4. Wybierz playlisty do przeniesienia:
    • Po autoryzacji zostaniesz przekierowany z powrotem na stronę SpotifyMyBackup.
    • Zobaczysz listę wszystkich Twoich playlist. Wybierz te, które chcesz przenieść, zaznaczając je.
  5. Pobierz kopię zapasową:
    • Po zaznaczeniu wszystkich potrzebnych playlist, kliknij przycisk “Download Backup”. Plik z kopią zapasową playlist zostanie pobrany na Twój komputer.
  6. Wyloguj się ze starego konta Spotify i zaloguj się na nowe:
    • Upewnij się, że jesteś zalogowany na nowym koncie Spotify w przeglądarce.
  7. Przywróć playlisty na nowe konto:
    • Wróć na stronę SpotifyMyBackup.
    • Tym razem kliknij przycisk “Restore”.
    • Serwis poprosi Cię o autoryzację dostępu do Twojego nowego konta Spotify. Wyraź zgodę.
    • Po autoryzacji zostaniesz poproszony o przesłanie pliku kopii zapasowej, który wcześniej pobrałeś. Wybierz plik i przesłań go.
    • Po załadowaniu pliku SpotifyMyBackup zacznie przywracać wybrane playlisty na Twoje nowe konto.
  8. Zakończenie:
    • Po zakończeniu procesu otrzymasz powiadomienie o pomyślnym przywróceniu playlist. Teraz możesz cieszyć się swoimi playlistami na nowym koncie Spotify.
0
    0
    Koszyk
    Twój koszyk jest pustyWróć do zakupów